Vormen

Vormen

Met uitzondering van de stellenavonden zijn al onze massagedans events als individu / single te bezoeken.
Naast de standaard gemengde vorm ( M/V ) is er ook een massagedans voor alleen vrouwen en alleen mannen. Er zijn twee verschijningsvormen van massagedans, nl; openbare avonden en besloten avonden. Dit wordt per event altijd aangegeven. (zie voor inhoudelijke informatie de agenda)
Elke locatie / workshopgever creëert zijn eigen sfeer en geeft zijn eigen invulling aan een massagedans.
Mocht je bv bij de één wat te intens vinden, dan kan het goed zijn dat een andere meer bij jou past. Het is dus aan te raden om de massagedans bij meerdere locaties uit te proberen.

naar boven

Openbare Massagedans

Het karakter van de openbare avonden is dat deze gekleed zijn, zonder gebruik van massageolie en in principe voor iedereen toegankelijk is.
Wel gaan we ervan uit dat je een volwassen houding hebt (>21 jaar), respect-, liefdevol bent, je open staat en het fijn vindt om anderen aan te raken en om aangeraakt te worden, ook al is dat soms door iemand die je niet kent of iemand van het zelfde geslacht.
* Bewust van een goede lichamelijke verzorging en hygiëne.
* Je eigen grenzen en wensen kunt aangeven en die van een ander kunt respecteren.
* Verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen welzijn en dat van de ander en discreet bent.
* Je kunt beheersen, feedback kunt accepteren en je kunt afstemmen op de ander.
* Je niet wordt gekweld door (ernstige) onverwerkte trauma’s op jouw intimiteitsbeleving.
Tijdens deze evenementen kan ook contact gelegd worden en ingeschat worden of jij wellicht geschikt bent aan de intensere, besloten variant. (indien daar behoefte aan mocht zijn)
Er zijn openbare massagedansen in oa Boekel, Nijmegen, Dordrecht, Boekel, Breda, Heerde België en op div. festivals. (zie ook de agenda)

naar boven

Besloten avonden

Voor mensen die de massagedans nog intenser willen ervaren zijn er besloten massagedansavonden. De opbouw is korter. Het tweede gedeelte van de besloten avonden geeft (indien gewenst) ruimte voor ontkleding. Hierbij kunnen we elkaar evt met olie, naakt masseren en aanraken. Dit gebeurt nog altijd binnen dezelfde intenties en grenzen van de Massagedans.
Dat betekent dus dat seksuele handelingen of tongzoenen ook hier niet zijn toegestaan.
Ieder lichaamsdeel is even aanwezig als het andere en zolang er geen focus op ligt, rust er dus ook geen taboe op het aanraken van de intiemere (geslachts)delen. Natuurlijk kan dit opgewondenheid veroorzaken. Dat is niet verkeerd, maar dansen met een verlangen is iets heel anders dan ernaar handelen vanuit lust. De kracht van Massagedans is dat de stroming van onze vitale levensenergie ons vrij en ontspannen maakt. Sensualiteit en intimiteit zijn niet hetzelfde als seksualiteit en dat onderscheid wordt in een zuivere , liefdevolle Massagedans goed voelbaar. Ben je in staat om dat te ervaren, dan zul je deze woorden als geen ander begrijpen. De workshopgevers zien (zo goed mogelijk) toe op een correcte intentie en massagedans-beleving van alle deelnemers.
Om een fijne, afgestemde groep te krijgen en te behouden kun je in principe alleen op uitnodiging lid worden of nadat we kennis met je hebben gemaakt tijdens een openbare massagedans avond.
Om geen afbreuk te hoeven doen aan de fijne, veilige sfeer van liefde, overgave en verbondenheid binnen de groep, zijn de extra vereisten (naast die genoemd zijn bij bovenstaande openbare avond) als volgt:
* Leeftijd vanaf 30 jaar
* Ruime ervaring met (sensuele) contactdansvormen en massage’s (bijv. biodanza en tantra)
* Vertrouwd zijn met naakt.
* Bereid oordelen over jezelf of de ander los te laten (open minded).
* Vrij van onbehandelde of overdraagbare (geslachts- en/of huid)ziektes
* Akkoord met alle op deze website beschreven intenties en voorwaarden
Heb je twijfels, vragen of wil je lid van de besloten groep worden, schroom dan niet om contact met de betreffende workshopleider op te nemen.
Er zijn besloten massagedansen in oa Boekel, Nijmegen en Zutphen. (zie ook de agenda)

naar boven

Stellenavonden

Stellenavonden zijn bedoeld voor liefdespartners en voor koppels die elkaar heel goed kennen en samen verdieping in hun verbinding willen ervaren. Je kunt deze avonden beleven in oa. Boekel .
Onze deelnemers ervaren de stellenavonden als een waardevolle verdieping in hun relatie, een mooie verbinding met elkaar en andere stellen, en bovenal een origineel avondje uit met diepgang.

naar boven

Vrouwen massagedans (openbaar)

Eenmaal per maand is er een openbare vrouwen-massagedans in Nijmegen of Boekel.
Dit is een laagdrempelige avond die voor iedere vrouw toegankelijk is. Het is een heerlijke onderdompeling in vrouwenenergie, in een rustige zachte en soms ook speelse sfeer. Vrouwen onder elkaar geven ruimte om te zijn.

naar boven

Mannen massagedans (besloten)

Mannen kunnen bij afwezigheid van vrouwen, het ego helemaal loslaten en mogen zijn wie ze zijn.
Ruimte voor het ongecompliceerde genieten. Voorwaarde is wel dat je het (ook) fijn vindt en vertrouwd bent met liefdevolle, sensuele, (indien gewenst naakte) strelingen door en met mannen.
Er worden ook hier geen seksuele handelingen verricht.
Iedereen die zich kan beheersen, afstemmen en respectvol is naar de ander, is welkom
Dit wordt gegeven door Hans in samenwerking met Tijs (van Men in touch) in oa. Utrecht en Nijmegen.
Je kunt je aanmelden bij de besloten/geheime facebook mannengroep of via het mailadres:  mannen.massage.dans@gmail.com

naar boven

Aqua Massagedans

Heerlijk in warm water (35 gr) massagedansen. In plaats van met olie gaan we elkaar na afloop onder de douche inzepen. Uitsluitend voor mensen met MD ervaring.
Weet jij zo'n bad bij jou in de buurt en heb jij interesse laat het ons weten.

naar boven

MD voor ouderen (>65)

Senioren in een bejaardenhuis snakken naar afgestemd (lichaams)contact.
heb je interesse laat het ons weten.

Verder zijn er nog ideeën voor vormen zoals: Massagedans voor mensen met een (verstandelijke) beperking, geblinddoekt, in een warm modderbad (bodypaint), verkleed, voor bi-seksuele.
Heb jij nog leuke, aanvullende ideeën, laat het ons weten.

Zou jij graag bij jou in de omgeving ook graag willen massagedansen, ken jij geïnteresseerden en weet jij een geschikte locatie, neem dan contact met ons op. Wellicht kunnen we dit realiseren.

naar boven

Lid worden

Lid worden van de openbare Massagedans groep
Om deel te nemen aan een openbare massagedans hoef je niet persé lid te zijn.
Als je op de hoogte gehouden wilt worden van al onze evenementen en ander nieuws is dat dan natuurlijk wel handig. Je kunt je dan aanmelden bij onze openbare Face Book groep.
Deze groep is voor iedereen toegankelijk en gratis.
Voor al onze massagedans evenementen moet je wel van te voren opgeven. Dit omdat de plaatsen vaak beperkt zijn. Iedere workshophouder heeft zijn eigen emailadres.
Kijk bij het betreffende evenement, waar je je moet opgeven of kijk bij contact.

lid worden van de besloten groep:
Als je een besloten massagedans event wilt bezoeken, moet je eerst lid zijn. Het lidmaatschap is gratis.
Een besloten massagedans kan zeer intens en naakt zijn en is niet voor iedereen geschikt. Om een fijne, afgestemde, verbonden groep te houden moet je dus eerst lid worden. In dat geval willen wij eerst met je kennismaken tijdens bv. een openbare avond. Geef van te voren (tijdens zo’n openbare avond) even aan bij de workshopleider dat je graag tzt. ook een besloten massagedans wilt bezoeken en lid wilt worden.
Het kan ook zijn dat je door minimaal 2 leden wordt voorgedragen (deze moeten dan wel al regelmatig op een besloten event geweest zijn) of dat je wordt uitgenodigd door één van onze massagedans-teamleden.
In alle gevallen stuur je een mail naar massagedans@gmail.com. Wij zenden jou dan vervolgens een inschrijfformulier. Om je als lid in te schrijven hebben we de volgende gegevens van jou nodig: voor/achternaam, woonplaats, postcode (1ste 4 cijfers), mobiele telefoonnummer, korte uitleg over je ervaringen, antwoord op onze comfortzone vragen (indien lager dan een 6), je emailadres en een akkoordverklaring van ons privacybeleid.
Wellicht dat wij je nog even bellen, mochten wij nog vragen hebben.
Als e.e.a. okey is, zullen wij jou een uitnodiging sturen om lid te worden van deze groep.
Wij zullen vertrouwelijk met jouw gegevens omgaan en we zullen deze alleen gebruiken tbv de massagedans-activiteiten en evt meerijders.
Door lid en aanwezig te zijn ga je akkoord met de bepalingen in ons concept en geef je daarmee aan dat je jezelf kunt dragen, je kunt afstemmen en duidelijk je grenzen kunt aangeven.
Als je lid bent, zul je op de hoogte gebracht worden van alle evenementen en de ontwikkelingen.
Mocht je langere tijd (>2 jaar) blijk hebben geven dat je niet meer geïnteresseerd bent, onze berichten niet leest en geen evenementen meer hebt bezocht, dan zullen we je uitschrijven als lid.
Mocht je niet langer meer geïnteresseerd zijn dan horen wij dat ook graag en schrijven we je uit.
Op dit moment hebben we ruim 230 actieve leden in onze besloten groep.

Comfortzone-test:  
Deze vragen dienen ervoor om je bewust te maken in hoeverre jij eraan toe bent om mee te doen met deze besloten massagedans en om erachter te komen bij welke vragen je een 6 of lager voelde.
Ga bij beantwoorden van deze vragen uit van je algemene gemoedstoestand.
Het getal 1 staat voor “niet of nauwelijks” en het getal 10 staat voor “heel veel, helemaal of volledig”.
Geef aan ons door bij welke vragen (nummers) je een 6 of lager scoorde.

 1. In welke mate heb je de informatie op de website http://www.Massagedans.nl gelezen?
 2. In welke mate vind jij het fijn om anderen aan te raken, ook al is dat iemand die je niet kent?
 3. In welke mate kun jij verder kijken/voelen dan alleen iemands uiterlijk, leeftijd, geslacht, etc.?
 4. Hoeveel ervaring heb jij met intieme contactdansen (biodanza, tantric dance, tantra, massage, etc)?
 5. In welke mate kun jij meegaan in de flow van het moment en kun je jouw verwachtingen loslaten?
 6. In welke mate geef jij duidelijk jouw grenzen aan, indien van toepassing?
 7. In welke mate kun je jouw wensen aangeven en kun je laten merken dat je geniet?
 8. In welke mate ben je in staat om een ander liefdevolle aandacht te geven, zonder jezelf helemaal op te geven?
 9. In welke mate stem jij je (steeds weer opnieuw) af op de lichaamstaal en subtiele signalen van een ander?
 10. In welke mate ben jij vertrouwd met naaktheid?
 11. In welke mate voel jij je vrij om ook te dansen/masseren met iemand van je eigen geslacht?
 12. In welke mate vind jij het prettig om met meerdere mensen een massagedans aan te gaan en om regelmatig te wisselen van partner?
 13. In welke mate kun jij je seksueel beheersen zonder je in lust te verliezen?
 14. In welke mate ben jij vrij van “taboe-denken” en trauma’s op intimiteit en seksualiteit?
 15. In welke mate kun jij omgaan met afwijzing/feedback?
 16. In welke mate kun jij discreet omgaan met datgene wat je hoort, ziet of leest?
 17. In welke mate kun jij je verantwoordelijk voelen voor je eigen daden?
 18. In welke mate sta jij positief in het leven? (is jouw levensglas half vol i.p.v. half leeg?)
 19. In welke mate zit jij lekker in je vel (zowel mentaal en fysiek)?
 20. In welke mate kun jij zonder oordeel kijken naar hetgeen er gebeurd.Voel jij bij veel vragen een 6 of lager, dan ga jij het bij ons niet leuk vinden en kunnen wij je (nog) niet toelaten tot onze besloten FB groep en massagedans-evenementen.
  In dat geval raden we jou aan om eerst meer ervaring op te doen. Bijvoorbeeld door eerst mee te doen met onze openbare massagedans avonden of je aan te sluiten bij een biodanza- of tantragroep.

naar boven

Spread the love

Reacties zijn gesloten.